Ben je zelf erg handig en overweeg je zelf je badkamer renovatie uit te voeren? Dat kan! We helpen je graag op weg met een handig stappenplan. In dit stappenplan lees je alles over de voorbereiding, installatie en afwerking tijdens een badkamer verbouwing. Lees dus snel verder en ontdek hoe je zelf je badkamer kunt verbouwen! 

Stap 1: de voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Besteed daarom voldoende aandacht aan het maken van een plan. Maak een checklist van benodigde materialen en gereedschappen, waaronder tegellijm, voegmiddel, sanitair en natuurlijk tegels. Plan het project zorgvuldig en stel een realistisch budget vast. Meet de badkamer nauwkeurig op en bepaal waar alle voorzieningen moeten geplaatst moeten worden.

Ga op zoek naar inspiratie en kies de perfecte tegels die passen bij je gewenste badkamerstijl. Ga je tegels kopen? Kies voor kwaliteit en duurzaamheid en vergeet niet om eventuele extra benodigdheden mee te nemen. Met een goede voorbereiding leg je de basis voor een succesvolle badkamer renovatie. 

Stap 2: demontage

Nu is het tijd om de demontage van je badkamer aan te pakken. Begin met het afsluiten van de watertoevoer en verwijder voorzichtig het sanitair, zoals de wastafel, toilet en douche. Gebruik het juiste gereedschap en zorg ervoor dat je de leidingen niet beschadigt. Vervolgens kun je de oude tegels verwijderen met behulp van een tegelbeitel en hamer. Controleer de staat van de leidingen en elektrische bekabeling en repareer indien nodig. Maak de ruimte grondig schoon en verwijder troep.

Stap 3: installatie

Begin met het bevestigen van het nieuwe sanitair, zoals de wastafel, toilet en douche. Zorg ervoor dat alles stevig vastzit en de watertoevoer correct is aangesloten. Controleer het sanitair altijd op lekkages. Heb je gekozen voor een Sunshower van Tegeldepot? Ook deze kan nu geïnstalleerd worden. Kies een geschikte plek voor de Sunshower en volg de instructies van de fabrikant voor de installatie. Afhankelijk van het type Sunshower, begin je voor of na het plaatsen van de Sunshower met tegelen. 

Stap 4: afwerking

Wanneer je klaar bent met de installatie, is het tijd om de puntjes op de i te zetten en de laatste details toe te voegen. Breng het voegmiddel en de kit aan om de tegels perfect af te werken en zorg ervoor dat alles netjes en waterdicht is. Geef het plafond een frisse laag verf in de gewenste kleur. Plaats de badkameraccessoires en decoraties zoals handdoekhouders, spiegels en planten om de ruimte helemaal aan te passen op je persoonlijke stijl. Onderhoud je nieuwe badkamer goed. Zo weet je zeker dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten!