Bij het bewerken van relatief dikke metalen platen komt vaak veel kijken. Het gebruik van een klassieke metaalzaag zal het bewerken van deze platen tot een arbeidsintensieve klus maken. Ook een decoupeerzaag met metaalzaagje is vaak niet krachtig genoeg om de metalen platen de gewenste vorm te geven. Mocht het zagen van het metaal toch lukken, dan dient zich de volgende uitdaging aan: het kanten of ontbramen van de metalen componenten. Je kunt je lelijk bezeren aan de scherpe randen van het bewerkte materiaal. Voldoende reden om het uitbesteden van deze metaalbewerking uit te besteden aan een professionele partij als OrderOn. Let er hierbij op, dat je een KvK-nummer nodig hebt om een bestelling te kunnen plaatsen. 

Metalen bewerken met professionele apparatuur

Deze aanbieders van metaalbewerking werken met professionele apparatuur, specifiek bedoeld voor onder meer lasersnijden. Ook andere vormen van metaalbewerking, zoals het kanten en bijvoorbeeld het graveren van metalen componenten kun je aan zo’n partij overlaten. Dit bespaart je veel tijd bij de uitvoering van een klusproject en verzekert je van een metalen component, die je direct kunt gebruiken bij het vervolg van het project. Lasersnijden gebeurt heel precies, met hooguit enkele millimeters aan afwijking. Zou je dit handmatig met een zaag doen, dan is de afwijking al snel vele malen groter. 

Werkwijze van online platforms voor metaalbewerking 
Het afnemen van diensten rond metaalbewerking begint normaliter bij het uploaden van een ontwerpbestand. Kies voor het gebruik van een DXF- of Step-bestand. Deze bestanden worden door de aanbieder beoordeeld en in het systeem ingevoerd. De hierop aangesloten machine zorgt vervolgens voor de realisatie van het ontwerp. Bij het uploaden van een ontwerp heb je de keuze uit verschillende soorten metaal. Ook kun je variëren in de dikte van het materiaal en de gewenste afwerking. 

Gebruik van metalen componenten in industriële woning

Het gebruik van metaal in het interieur van woningen is de laatste jaren steeds populairder. Je geeft het interieur met deze componenten een industriële, stoere look. Daarbij vallen de metalen componenten zowel te combineren met een modern, als met bijvoorbeeld een bestaand landelijk interieur. Bij het bestellen van metalen elementen zou je onder meer voor metalen platen in verschillende maten kunnen kiezen, die je vervolgens aan de wand monteert. Combineer ze met een aantal houten planken en bijvoorbeeld potjes met plantjes. Het geeft de ruimte kleur! Ook het gebruik van een stalen frame voor de deur in de woonkamer is populair.