Wanneer je wilt gaan klussen in huis heb je enorm veel gereedschappen nodig. Of je nu gaat klussen in de tuin of in de woonkamer een nieuwe lamp wilt op gaan hangen. Maar wat is nu echt noodzakelijk voor in de gereedschapskist en is echt nodig om aan de slag te kunnen. 

Werkhandschoenen

Het is voor je eigen veiligheid erg belangrijk om werkhandschoenen te dragen om je handen te beschermen bij zwaar werk of bijvoorbeeld boren. Het is bij werkhandschoenen erg belangrijk dat de stof dik genoeg is en je moet er comfortabel genoeg mee kunnen werken. 

Gereedschapsriem

Wanneer je vaak aan het werk bent is het verstandig om een gereedschapsriem aan te schaffen. Zo kun je altijd bij je gereedschap binnen handbereik en hoef je niet vaak in de gereedschapskist te graaien voor kleine gereedschappen. Denk hierbij aan een hamer, tang, spijkers en spijkers.

Werkpak

Het is erg belangrijk om veilig te werk te gaan en naast werkhandschoenen is een werkpak super belangrijk. Het beschermt je tegen stof en splinters en je hoeft geen kleding vies te maken. Daarnaast kun je er ook kneepads op plakken waardoor je minder last hebt van je knieën wanneer je op de vloer aan het werk bent. 

Beschermbril

Als we het hebben over veiligheid is een beschermbril erg belangrijk. Wanneer je werkt met draaiende elementen waar vuil vanaf komt is het belangrijk om zo’n bril draagt. Dit draag je om geen oogklachten te krijgen en eventueel blind te worden. 

Boorset

Wanneer je gaat klussen is het erg belangrijk dat je niet bespaart op boren. Dit komt doordat je gaten altijd recht moet boren zodat er geen overbodige gaten in de muur worden geboord. Als je veel gaat boren op een dag is het slim om een boor af te laten koelen nadat je hebt geboord. Zo voorkom je dat de boor krom trekt, omdat hij anders te heet is met boren.

Zaagmachine

Wanneer je het klussen naar een volgend level wilt tillen is het slim om een zaagmachine aan te schaffen. Met een zaagmachine kun je planken zagen in een rechte en schuine vorm. Het is ook mogelijk om brede dingen te zagen zonder dat je daar een boventafel voor nodig hebt.

Stofzuiger

Je ziet vaak een thuisklusser de stofzuiger gebruiken die ze ook gebruiken bij het stofzuigen in de keuken. Al is het niet aan te raden om dit te doen, omdat de stof van het boren enorm slecht is voor de stofzuiger. Door de aanschaf van een bouw stofzuiger zul je achteraf veel kosten besparen voor de aanschaf van een ‘normale’ stofzuiger. 

Schroevendraaier

Wanneer je in een bouwzaak naar de winkel gaat krijg je een hele hoop schroevendraaiers te zien. Het is slim om geen setje te kopen, want met maar een aantal schroevendraaiers kun je bijna alle klussen afwerken. Het is wel slim om een kruiskopschroevendraaier en een platte schroevendraaier aan te schaffen. De keuze hiervoor is om te zorgen dat je alle soorten schroeven kan aandraaien met verschillende koppen.