De tuintafel is een van de belangrijkste onderdelen in je tuin. Hier zit je tenslotte met familie en vrienden te genieten van het buitenleven. Denk aan borrelen, dineren, spelletjes spelen of lekker een boek lezen: de lange zomeravonden worden gevuld aan deze tafel. Is het tijd om een nieuwe tuintafel aan te schaffen, maar twijfel je welke vorm je wilt? In dit artikel bespreken we drie redenen waarom een ronde tuintafel de perfecte optie is.

Flexibiliteit bij een ronde tuintafel

Een ronde tuintafel is zeer flexibel, mochten er opeens extra gasten bij komen. Je schuift er makkelijk wat stoelen tussen. Je bent namelijk niet gebonden aan de hoeken van een ronde tafel, wat wel zo prettig is.

Gezelligheid aan een ronde tuintafel

Een ronde tafel, of deze nou binnen of buiten staat, is altijd gezelliger. Dit komt omdat je elkaar gemakkelijk kunt aankijken als je met z’n allen in een cirkel zit en daardoor kun je met iedereen makkelijker een gesprek voeren. Gegarandeerd dat die warme zomeravonden op deze manier nog gezelliger worden!

Veiligheid bij een ronde tuintafel

NIet geheel onbelangrijk is de veiligheid van een tafel. Zeker als je kleine kinderen hebt is het hebben van een ronde tuintafel een stuk veiliger dan het hebben van een hoekige tafel. Zo kun je namelijk er zeker van zijn dat als de kinderen lekker door de tuin heen rennen en spelen, zij zich niet kunnen stoten aan de hoeken van een rechthoekige of vierkante tafel.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een ronde tuintafel, maar weet je nog niet zo goed welke? Ga dan vooral advies inwinnen bij een tuinexpert. Er zijn tenslotte ontzettend veel soorten materialen, maten en hoogtes. Zo weet je zeker dat jij straks de perfecte ronde tuintafel hebt voor jouw tuin.