Een kantine is meer dan alleen een plek om te eten. Het is een ruimte waar collega’s samenkomen, ontspannen en even ontkomen aan de drukte van de werkdag. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. Stijlvolle kantine meubels spelen hierin ook een rol. Een goed begin is het halve werk, zeker bij het inrichten van een kantine. Bij projectinrichting draait alles om een samenhangend geheel. Je wil zorgen voor een ruimte die er goed uitziet, maar ook functioneel is. Kleuren, materialen en het juiste meubilair zorgen voor een mooi geheel. Met de juiste meubels en mooie accessoires zet je een fijne sfeer neer waar medewerkers zich prettig voelen. 

Kantinetafels voor elke ruimte

Een van de belangrijkste onderdelen van een kantine is natuurlijk de kantinetafel. Deze moet niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Er zijn veel verschillende soorten kantinetafels, van grote lange tafels waar je gezamenlijk aan luncht, tot kleine ronde tafels voor informele gesprekken. Welke kantinetafel je kiest hangt af van de ruimte die beschikbaar is en het aantal mensen dat de tafel gaat gebruiken. Kies voor tafels die makkelijk schoon te maken zijn en die lang meegaan. Je kunt ook kiezen voor tafels die in hoogte verstelbaar zijn, of inklapbare tafels die ruimte besparen als ze niet in gebruik zijn. 

Combineer comfort en stijl 

Het is belangrijk om comfort en stijl te combineren. Niemand wil zitten op een ongemakkelijke stoel tijdens de lunchpauze. Kies dus stoelen die goed zitten en er ook leuk uitzien. Let op de hoogte van de stoelen in verhouding tot de tafels, zodat iedereen comfortabel kan zitten. Er zijn, naast stoelen en tafels, nog meer dingen die zorgen voor een mooie kantine. Planten en kunst aan de muur bijvoorbeeld. Deze details maken de ruimte af en zorgen voor een gezellige sfeer. 

Ruimte voor ontspanning en sociale contacten

De kantine is niet alleen een plek om te eten, je gaat er ook zitten om te ontspannen en te socializen. Zorg voor een paar zithoeken waar mensen kunnen kiezen hoe ze hun pauze doorbrengen. Een zachte bank met een lange tafel is een fijne plek voor een informeel overleg of om gewoon even lekker te ontspannen. Maak ook wat meer besloten hoekjes voor als iemand even rustig wil zitten. Zo maak je een veelzijdige kantine waar iedereen graag komt. Overweeg ook een mix van plaatsen om te zitten, zoals barkrukken aan een hoge tafel en lage stoelen voor een meer ontspannen lunch. Door te zorgen voor variatie in de meubels, is de kantine geschikt voor de verschillende behoeften van de medewerkers. Of je nu een groot bedrijf hebt of een klein kantoor, de juiste meubels maken een groot verschil. Zo maak je een veelzijdige kantine waar iedereen graag komt. Het creëren van een uitnodigende en functionele kantine is een investering in de tevredenheid en het welzijn van je team. Ga dus aan de slag, kies met zorg en geniet van de resultaten!