Er zijn verschillende manieren, waarop u bepaalde gedeelten van uw tuin kunt accentueren. Eén van die manieren is door een strook grond te verhogen, bijvoorbeeld door een verhoging van rolborders maken. De grond die u daarvoor gebruikt, kunt u dan extra aandacht geven. U kunt zelfs voor een totaal afwijkend grondmengsel kiezen, waardoor u ineens heel andere planten kunt gebruiken. Eén van de materialen waarmee u verhogingen tot stand brengt, is de rolborder. Deze bestaat uit halve paaltjes, die in kant-en-klare strips aan elkaar zijn bevestigd en aan de achterzijde met kunststofdoek bedekt. U kunt kiezen uit verschillende afmetingen: 10, 20, 30 en 40 cm hoog, bij een lengte van maximaal 2,5 meter. Ze zijn heel buigzaam, kunnen elke ronding volgen en zijn vrij eenvoudig zelf aan te brengen.

Stap 1
Zet met piketten en touw de omtrek uit van het plantvak dat u wilt verhogen.

Stap 2
Graaf een smalle sleuf langs de buitenzijde om de rolborder in te zetten.

Stap 3
Sla op een onderlinge afstand van minimaal anderhalve meters paaltjes in de grond, waartegen de rolborders later bevestigd gaan worden.

Stap 4
Zet de rolborders in de bij stap 2 uitgegraven sleuf, vul de sleuf met zand en schroef de rolborders met gegalvaniseerde schroeven vast aan de paaltjes.

Stap 5
Het verhoogde plantvak is klaar om met grond te worden gevuld.

Gereedschappen

Materialen