Bij toilets met een hooggeplaatst reservoir kan het gebeuren dat het water door de valpijp blijft stromen. In dat geval kan het zijn dat het reservoir niet goed wordt afgesloten doordat er aanslag is ontstaan op de bodem van het reservoir. Aanslag in toilet stortbak verwijderen is een simpele klus.

Stap 1, het water afsluiten

Bij de meeste toilets zit er een stopkraan gemonteerd, draai deze stopkraan dicht. Zit er bij u geen stopkraan, sluit dan het water af bij de hoofdkraan. Wilt u weten hoe u dat doet: Het water afsluiten.  Trek daarna de wc door om het water uit het reservoir weg te laten lopen.

Stap 2, reservoir leeghalen

Open de klep van het reservoir. Wanneer het reservoir hoog zit, pak dan een trap.  Kijk goed hoe de onderdelen (vlotter, klok, hefboom) in het reservoir zitten, en demonteer ze vervolgens.

Stap 3, reservoir schoonmaken

Maak de onderdelen (vlotter, klok, hefboom) goed schoon en controleer de werking. Het reservoir kunt u met de hand schoonmaken, vaak zit er aanslag aan de bodem van het reservoir.

Stap 4, onderdelen terug zetten

Zet de onderdelen terug in het reservoir,  en draai het stopkraantje  eerst half open om het reservoir te vullen. Draai het niet helemaal open, kijk het eerst even aan.

Mocht het water nog steeds doorlopen, kijk dan hier verder: