Een afbreekmes is een extreem scherp mes dat ideaal is voor het continu snijden van linoleum, rubber, gipsplaten, vloerbedekking, multiplex, karton en nog veel meer. Het lange, smalle snijblad kan langs de schuin aangebrachte inkervingen afgebroken worden zodat er een nieuw, scherp snijpunt ontstaat. Voor dat afbreken is meestal een speciaal hulpstukje (de zgn. snapper) als onderdeel van de meshouder aanwezig. Wanneer het mes niet wordt gebruikt, kan het snijblad in de meshouder (handvat) worden terug geschoven.

Afbreekmes met veiligheid blokkering

Uitvoeringen

Afbreekmessen zijn één van de meest gebruikte gereedschappen van elke doe-het-zelver. En daarom komt u het mes ook in verschillende uitvoeringen tegen van het weggooi mes tot de professionele messen met veiligheid blokkering. De veiligheids blokkering zorgt er voor dat het mes tijdens snijwerk niet uit of in schuift.

Afbreekmessen zijn verkrijgbaar in brede 25mm, 18mm en smalle 12mm uitvoering. Deze snijbladen bevatten vaak 8 tot 12 verschillende mes segmenten. Zowel de brede als smalle messen zijn afbreekbaar, waardoor u iedere keer een scherp mes tot uw beschikking heeft.

Veiligheid

Vergeet niet dat afbreekmessen zijn ontworpen om te snijden! Hou daarom altijd rekening met de volgende veiligheid informatie bij gebruik.

  • Gebruik het afbreekmes alleen waar het voor bedoelt is.
  • Snij altijd van het lichaam af.
  • Draag handschoenen tijdens het snijwerk.
  • Zorg er voor dat u altijd een scherp mes gebruikt.
  • Het afbreekmes nooit meer dan één meslengte uitschuiven (en blokkeren).
  • Na gebruik het mes altijd weer inschuiven.