Het maakt niet uit of u al jaren een gepassioneerd gokker bent of nog een beginner – de juiste uitrusting is onontbeerlijk voor online gokken. Alleen als je de perfecte apparatuur hebt, kun je echt intens genieten van de spelervaring. Als u bijvoorbeeld graag gokkasten speelt, zal de juiste monitor en het rijke geluid u bijna het gevoel geven dat u in een echt casino zit.

Maar veel mensen zijn onzeker over wat er eigenlijk nodig is voor een complete speluitrusting. Daarom willen we vandaag nagaan wat je precies nodig hebt om te kunnen gamen, wil het echt leuk zijn. Daarna zal iedereen weten wat echt belangrijk is!

Ideale speluitrusting voor beginners en professionals

Natuurlijk hoeft u niet per se de duurste apparatuur te hebben om te beginnen. Maar zelfs beginners moeten vanaf het begin over een aantal basisbeginselen beschikken. Later kan de uitrusting op elk moment worden uitgebreid. Beginners beginnen meestal niet met de meest veeleisende high-end games. In de regel is een gaming PC voor rond de 500 euro ruim voldoende, uitgerust met:

  • standaardmonitor
  • eenvoudig toetsenbord
  • muis, een muismat
  • luidsprekers
  • hoofdtelefoon
  • headset

Je kunt een complete pc-set voor gaming kopen voor iets meer dan 500 euro. In de regel volstaat het voorlopig de in de monitor geïntegreerde luidsprekers te gebruiken. Als u echter met vrienden wilt spelen, is het zeker zinvol om een headset te kopen.

Maar als u meer uit de games wilt halen en ze misschien zelfs wilt streamen, ziet de uitrusting er iets anders uit. Een high-end gaming PC vanaf ongeveer 800 euro wordt aanbevolen. Dan is er een speciale gaming-monitor met een prijs vanaf ongeveer 300 euro. U hebt ook een toetsenbord, een muis, een muismat, een hoofdtelefoon en eventueel een microfoon nodig, alsook een controller. Voor maximaal speelplezier moeten deze onderdelen allemaal speciaal voor gamers zijn ontworpen en niet te goedkoop zijn.

Wat een gaming PC nodig heeft

Gamen is onmogelijk zonder een goede computer. Dit moet altijd precies overeenkomen met de respectieve eisen van de gebruiker. Bij de aankoop van een PC moet u ook nagaan welk soort games u in de toekomst zult willen spelen. De apparaten kunnen het best zelf in elkaar worden gezet of kant-en-klaar worden gekocht.

Een afgewerkte computer is compleet en klaar voor onmiddellijk gebruik, terwijl u meer vrijheid hebt bij de assemblage van afzonderlijke componenten. Dan kunt u ook voor uzelf uitmaken waar u absoluut meer prestaties nodig hebt en op welke gebieden u liever zonder kunt. Ongeacht de beslissing, moet u weten wat de PC moet kunnen.

Voor een spelcomputer heb je een grafische kaart nodig die idealiter is uitgerust met eigen koeling. Bovendien is er een professor die is afgestemd op zowel het moederbord als de grafische kaart. Een goede CPU-koeler kan de maximale prestaties uit een processor halen. Een voedingseenheid is nodig voor een storingsvrije stroomvoorziening, plus een moederbord dat compatibel is met alle componenten.

Een goede harde schijf is echter ook belangrijk, en er moet ten minste één SSC worden gebruikt. Er moet in de behuizing voldoende ruimte zijn voor alle componenten, waarbij de grootte van het moederbord de belangrijkste factor is. Op het koelsysteem van de behuizing mag niet worden beknibbeld om systeemstoringen te voorkomen. Tenslotte is er een besturingssysteem nodig voor de software, waarbij Windows heel zinvol is voor spelletjes.

Vereisten voor een beeldscherm

Wil gamen überhaupt leuk zijn, dan zijn geweldige graphics het allerbelangrijkste. In de regel vertrouwen gamers op een monitor die zo groot mogelijk is en een hoge resolutie heeft. Maar een beamer kan ook een fantastisch alternatief zijn. De diagonaal van de monitor moet ten minste 27 inch zijn. Als de focus echter ligt op snelle games zoals Fortnite, dan is de responstijd van de monitor ook belangrijk.

Een goede gaming-monitor heeft beslist een Full HD-resolutie. De weergave is echter nog realistischer op een 4K-scherm. De meeste PC-monitoren hebben het gewone 16:9-formaat, maar momenteel winnen ultrabreedbeeldmonitoren met 21:9 aan terrein. Daarop is het beeld bijzonder vloeiend als de beeldsnelheid zo hoog mogelijk is ingesteld. In ieder geval is ten minste 60 Hz geschikt voor een gaming-monitor.

Input apparaten voor snelle reactie in het spel

Natuurlijk heb je voor gaming ook bedieningsapparatuur nodig, meestal een combinatie van toetsenbord en muis. Veel mensen zijn echter beter af met een controller voor bepaalde spellen. Een rubberen koepeltoetsenbord wordt vaak verkocht aan gamers, maar een standaardtoetsenbord is veel tactieler en preciezer. Hoewel draadloze muizen en toetsenborden erg handig zijn, is het beter om een kabel te gebruiken voor een constante toevoer van elektriciteit vanwege de kortere reactietijden.

Veel snellere reacties worden mogelijk gemaakt door zogenaamde macrotoetsen, waaraan naar wens functies kunnen worden toegewezen. Een goede ergonomie is ook erg belangrijk bij urenlang gamen. Alles moet goed in de hand liggen, zodat er geen tekenen van vermoeidheid of pijn zijn.

Een gamingmuis is heel anders dan een gewone computermuis. Hoewel de basisfuncties dezelfde zijn, zijn de subtiele verschillen van cruciaal belang voor het spelverloop. Een gamingmuis heeft ook twee grote knoppen met een muiswiel in het midden. Een gamingmuis is echter veel ergonomischer en heeft extra programmeerbare knoppen. Gamingmuizen hebben betere sensoren en reageren daarom sneller. Een goede muis kan individueel worden geprogrammeerd en heeft een koel licht, zodat u ook ’s nachts kunt spelen.

Realistische akoestiek bij het spelen

Gokken zonder geluid is absoluut niet leuk; het juiste geluid is gewoon een onderdeel van de unieke spelervaring. Zonder geluid kun je veel spellen eigenlijk niet goed spelen, omdat je geen gevaren of voetstappen van andere spelers kunt horen. Alleen een goede akoestiek maakt nauwkeurige reacties mogelijk en verhoogt de kans op een succesvol spel.

Een stereo hoofdtelefoon is ideaal voor gaming, ook al zouden sommigen eerst aan surround sound denken. Stereohoofdtelefoons blinken echter uit door een snellere reactietijd en zijn ook krachtiger. Om geconcentreerder te kunnen spelen, kan ruisonderdrukking ook zijn vruchten afwerpen. Draadloze hoofdtelefoons zijn niet veel waard, omdat de verbinding op elk moment kan verbreken. Bovendien reageren draadloze koptelefoons vaak met een vertraging.

De finishing touch voor de gaming setup

De belangrijke basiselementen zijn aanwezig en maken het spelen mogelijk, maar alleen de afwerking maakt de speluitrusting perfect. Als je met anderen wilt samenspelen, moet niet alleen de output goed zijn. Voor een goede stemkwaliteit is een hoogwaardige microfoon nodig. Zelfs als een headset in het begin voldoende is, kan een statiefmicrofoon later nuttig zijn. Als u wilt streamen, moet u ook een webcam gebruiken.

Een ander essentieel punt is de muismat, die zo groot mogelijk moet zijn. Daarnaast is ook de weerstand van belang. Bij versies met een stoffen oppervlak heb je meer druk, terwijl hard plastic vaak vrij glad is. Uiteindelijk moet je je speluitrusting altijd zo samenstellen dat ze het best aan je behoeften beantwoordt om een meester te worden in een computerspel. U kunt geld besparen op sommige onderdelen en dan meer investeren in andere gebieden voor optimale spelprestaties.