Klus-info.nl

Home » Wonen » Interieur » Klassieke badkamers

Klassieke badkamers

Klassieke badkamers creeër, tover een alledaagse badkamer om naar een om tot een toonbeeld van elegance en comfort in de klassieke stijl; zonder afbreuk te doen aan bruikbaarheid of efficiëntie.

Klassieke badkamers

De badkamer moet een aangename plek zijn waar u zich kunt verfrissen aan het begin van de dag en waar u zich heerlijk kunt ontspannen aan het eind ervan. Net zoals de luxueus ingerichte badkamers in chique hotel suites is de klassieke badkamer de perfecte plek om uzelf te verwennen. De subtiele klassieke stijl is uitermate geschikt voor de badkamer omdat de nadruk er ligt op kwaliteit in de afwerking. Armaturen en sanitair kunnen erg duur zijn en ze moeten dan ook lang mee. De klassieke modellen van goede kwaliteit die in deze stijl passen zijn de investering meer dan waard, omdat ze jarenlang uitstekend functioneren, stukken langer dan de voorbijgaande modetrends. U kunt de inrichting van uw badkamer aanvullen met smaakvolle meubels en andere decoratieve elementen en zo een sfeer creëren van ingetogen luxe. Combineer massief houten betimmering met glanzend koper of chroom, effen tegels met frisse geometrische randen en rustig bedrukt behang met weelderig gedrapeerde gordijnen. Als u het geluk hebt een badkamer te bezitten met goede architectonische elementen, laat dan deze stijl met haar ingehouden elegance, hoge plafonds en decoratief pleisterwerk perfect uitkomen.

Klassieke badkamers 1

De toon zetten

  • Wanden

Effen schilderwerk of rustig behang vormen een passende achtergrond voor deze stijl. Zowel verf als behang zijn te verkrijgen met speciale afwasbare, waterafstotende deklagen die zeer geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. Klassieke kleuren zijn onder andere de verschillende tinten gebroken wit, van ivoorwit tot crème, de warmere zachtgoud of perziktinten en koelere kleuren zoals duifgrijs. Als u kiest voor behang in de badkamer, neem dan een kleinschalige opdruk zoals een fijn streepje of kleine bloemtakjes.

Contrasteer schilderwerk of behang met sprankelend wit houtwerk en pleisterwerk. Voor een decoratief accent kunt u de wanden langs het plafond verfraaien met een behangrand in een opvallender patroon.

Geknoei en gespetter zijn onvermijdelijk in iedere badkamer, dus het is een goed idee om de wanden rondom de badkuip en achter de wastafel te beschermen. Betegelen is de ideale oplossing. Voor een uitgebalanceerd effect trekt u de betegeling rond de gehele badkamer op dezelfde hoogte door. Kies effen tegels in een donkerdere schakering van de kleur van uw wanden en maak het geheel af met een mooie rand van siertegels. Griekse sleutel dessins of mozaïeken in een ruitpatroon zetten de juiste traditionele toon.

  • Vloeren

Kamerbreed tapijt geeft direct een gevoel van luxe en comfort. Tapijt van goede kwaliteit met een hoog percentage wol voelt heerlijk aan. Kies dichte vloerbedekking met een korte pool in zachte neutrale tinten, zoals zandkleur of leigrijs of neem een donkerdere, diepere tint die de basiskleuren van uw badkamer aanvult. Voor iets meer geld kunt u er een decoratieve rand in opnemen om de belijning van de ruimte te benadrukken. Voordat u tot de koop overgaat is het belangrijk te controleren of de vloerbedekking tegen onvermijdelijke waterspatten kan. Bedenk ook dat vloerbedekking wellicht niet de beste keuze is voor een badkamer waar kinderen regelmatig gebruik van maken.

Tegels zijn misschien wel de meest populaire en praktische keuze voor de badkamervloer. Tegenwoordig zijn er volop vinyltegels, linoleumtegels en zelfs tapijtegels in verschillende mooie klassieke kleuren en stijlen te koop. Er gaat maar weinig boven de traditionele zwart witte tegelvloer. De combinatie van grijze of beige tegels met witte tegels geeft hetzelfde idee, maar is minder overweldigend in een kleine ruimte. Subtiel gemarmerd vinyl, in banen of in de vorm van tegels, kan ook erg stijlvol zijn.

  • Verlichting

Voor een optimale sfeer is ingebouwde plafondverlichting de ideale keuze voor achtergrondverlichting. Kleine plafondspotjes creëren eenzelfde effect. Zorg ervoor dat de spiegel boven de wastafel goed verlicht is voor het scheren en opmaken. Spotjes aan weerzijden van de spiegel geven schaduwvrij licht en een stijlvol, klassiek accent. Als uw badkamer een plafondrozet heeft, kan een mooi hangarmatuur prachtig staan.

  • Ramen

Contrasteer de strakke, klassieke lijnen van het badkamer sanitair met weelderige gordijnen voor het raam. Kamer hoge, fraai gedrapeerde gordijnen, hef-gordijnen met plooien of ruches hebben allemaal de juiste volle kwaliteit. Als u de gordijnen zelf maakt, ga dan zorgvuldig te werk bij het uitkiezen van de stof. Neem deze bijeen in losse plooien om te bekijken hoe de stof eruit zal zien wanneer deze gedrapeerd is;-zware stoffen zijn over het algemeen het meest geschikt. Wat patronen betreft zijn rijke, formele motieven mooier dan geometrische of duidelijk figuratieve motieven. Vouwgordijnen die bij het optrekken losse vouwen vormen, zien er mooi en modern uit. Werk ze af met een contrasterende bies om het effect te versterken.

Gordijnen in deze stijl zijn al heel decoratief en hebben dan ook weinig extra afwerking nodig.

Klassieke badkamers 2

Sanitair en armaturen

  • Badkamersanitair

Kies een standaard porseleinen wastafel, bad en toilet in wit of in een effen, neutrale kleur. Aan de wand hangende toiletten of duo-blocks zijn onopvallend en nemen weinig ruimte in.

Het harmonieuze beeld van een ingebouwde badkamer zet precies de juiste toon voor de klassieke stijl. Vooral met een mooie houten betimmering maakt de badkamer een welverzorgde indruk. Betimmer het ingebouwde bad en de wastafel met hout en maak een bijpassende ombouw voor de radiatoren. U kunt het hout vernissen of beitsen – een donkere kleur beits doet het goed – of schilder het hout in een kleur die met de inrichting van uw badkamer harmonieert.

  • Armaturen

Maak een standaard badkamer van goede kwaliteit compleet met elegante armaturen in een mooi model. Traditionele kranen en een op een haak liggende douche van glanzend koper of chroom zijn een lust voor het oog. Kies details in dezelfde stijl zoals klassieke scheerspiegels op een harmonica arm, glazen schappen aan de wand en kastjes met spiegeldeurtjes in dezelfde stijl als uw ingebouwde badkuip en wastafel. De meeste sanitair speciaalzaken verkopen complete sets van bij elkaar passende armaturen van toiletrolhouders tot verwarmde handdoekrekken – waarmee u zonder moeite van uw badkamer een harmonieus geheel kunt maken.

Aanbevolen berichten