Klus-info.nl

Home » Wonen » Interieur » Glamour slaapkamers

Glamour slaapkamers

Luxueus en sensueel, zo zien glamour slaapkamers van een filmsterren in Hollywood eruit. De glans van zijde en satijn en veel weelderige, sierlijk gedrapeerde stof zorgen voor een heerlijk toevluchtsoord waarin u helemaal tot rust komt.

Glamour slaapkamers

Overdaad hoort bij glamour geen halve maatregelen dus. Hoe meer ruimte, hoe beter het is, een hoog plafond en grote ramen zijn daarbij een pluspunt. Als uw kamer niet zo ruim is, kunt u grote spiegels gebruiken om een ruimtelijk gevoel te creëren. Het middelpunt in de kamer is een theatraal groot bed met veel ruimte er omheen. In een luxueuze, romantische slaapkamer mag een toilettafel niet ontbreken, met een rijke verzameling parfum flesjes en zilveren borstels.

Het interieur is klassiek elegant; het trekt de aandacht, maar is nooit opzichtig. Kies lichte, subtiele kleuren en zo weinig mogelijk dessins, zodat de fijne structuur van dunne stoffen en glanzend metaal of gewreven meubels mooi tot zijn recht komt. Indirect licht en schemerlampen met geplooide kappen creëren een zachte, rustgevende sfeer.

Zo’n romantische slaapkamer is beslist vrouwelijk, zonder overdadige tierelantijnen, luxueus maar toch sober. U mag dan geen filmster zijn, als u lui op een bed vol satijnen kussens ligt, knabbelend van handgemaakte bonbons en met kleine teugjes genietend van gekoelde champagne, voelt u zich wel zo.

Glamour slaapkamers 1

De stijl creeren

  • Het kleurenschema

Kleuren in dezelfde tint brengen eenheid en een sfeer van rust. In de twintiger en dertiger jaren waren interieurs in pasteltinten het toppunt van luxe en dat komt weer terug. Wit is te fel en te koud. U kunt het best zachte, warme neutrale tinten kiezen, zoals ivoorwit, perzik, crème, duifgrijs of licht zilverachtig blauw. Iets donkerder tinten van dezelfde basiskleur kunt u gebruiken om kussens of gordijnen te accentueren.

  • Wanden en plafond

Met satijnverf geeft u de wanden een zachte glans en het houtwerk lakt u met hoogglansverf. U kunt ook voor behang kiezen, maar neem geen opvallende of drukke patronen, zoek ton-sur-ton dessins, bijvoorbeeld een damasteffect of velouté-behang in zachte tinten. Heel lichte satijnachtige strepen doen het ook heel goed.

Wanden bedekt met stof zijn uiterst extravagant. Het geluid in de kamer wordt gedempt en u voelt zich omhuld in een sfeer van zachtheid. Om dit te realiseren niet u de stof aan latjes op de wand en de naden werkt u af met lint of band. U kunt nog een stapje verder gaan en ook het plafond afwerken met stof, die u in dichte plooien naar een rozet in het midden laat lopen.

  • Vloeren

Zachte, hoogpolige vaste vloerbedekking is ideaal, in een tint die past bij de rest van het interieur. U kunt het effect nog verhogen en kiezen voor tapijt met een donzige verhoogde pool of een namaak luipaardvel neerleggen.

  • Ramen

Tooi de ramen met rijke, weelderige gordijnen van zware zijde, satijn of glans-chintz. Ze moeten een zachte, elegante sfeer uitstralen. Bekroon ze met een golvende val of maak een stevige gordijnkap bekleed met stof in bekerplooien. Voer de gordijnen, zodat ze in volle, ronde plooien vallen. Zoek gordijnstof met een subtiel dessin of alleen structuur in een tint die iets donkerder is dan de kleur op de wanden delicaat zalm roze, bijvoorbeeld, of zacht goud. En als het uitzicht u niet bevalt, neemt u vitrage tot op de vloer, van fijne mousseline of zijde.

  • Verlichting

De armaturen moeten onopvallend en sfeervol zijn. Kleine gloeilampjes of TL-buisjes kunt u achter een gordijnkap verbergen om de aandacht te vestigen op een theatrale raamdecoratie. Indirecte verlichting boven het hoofdeinde doet het ook heel goed. Schemerlampen op de nachtkastjes zorgen voor flatteus licht, kristallen of vergulde voetjes passen in de luxueuze sfeer. Geplooide kapjes verzachten het licht en als u ze voert met roze of perzik kleurige stof, wordt het kunst licht voller en warmer. Ook de toilettafel is een blikvanger, een lamp naast de spiegel zorgt voor extra glans en luister.

Glamour slaapkamers 2

De meubels

  • Het bed

Omdat het ontegenzeggelijk de blikvanger in de kamer is, moet het bed opvallend groot zijn -geschikt voor een koning of koningin. Een rond of hartvormig bed op een kleine verhoging past in de filmsfeer. Een gecapitonneerd hoofdeinde, bekleed met satijn, zijde of fluweel, of glanzend gelakt met vergulde accenten, heeft een imposante uitstraling. Maar u kunt ook kiezen voor een opvallend hemelbed met een weelderige baldakijn of een kroon tegen de muur, met rijke draperieën die elegant aan beide zijden van het bed vallen.

Maak het bed op met satijnen lakens, een doorgestikte satijnen of geborduurde sprei en een rand met diepe plooien. Stapel er veren kussens op met sierlijke randjes van kant en veel losse ronde of peluwvormige kussentjes met mooie overtrekken en zijden kwasten. De kleuren moeten subtiel zijn en passen in het interieur.

  • De toilettafel

Ook een toilettafel bezaaid met toiletartikelen kan de aandacht trekken. Neem geen halve maatregelen en kies een elegante toilettafel uit vroeger tijden, met een grote ronde of bewerkte spiegel. Zoek er een van licht hout in art-déco stijl of van bewerkt fineer, of verberg een minder stijlvol exemplaar onder een royaal kleed van fijngeplooide stof, met daarop een glazen plaat. Doe make-up en parfum in elegante kristallen sierflesjes en verstuivers en investeer in een set haarborstels van zilver of email. Ingelijste foto’s bij voorkeur zwart-wit maken het beeld compleet. Bergruimte voor kleding Als u ruimte voldoende hebt, kunt u een grote losse of ingebouwde kast tot miniatuur kleedkamer omtoveren. Bevestig er schappen, laden en roeden in om accessoires en kleding een plaatsje te geven. Een lamp in de kast maakt alles overzichtelijk. U kunt ook vaste kasten van wand tot wand maken die passen in de stijl. De deuren of panelen kunt u met spiegelglas bekleden. Lakwerk en vergulde randjes passen ook goed in de sfeer.

  • Los meubilair

De rest van de meubels moeten kleiner en fragieler zijn dan het bed en de toilettafel. Op een wit verguld Frans stoeltje met rotan zitting kunt u uw zijden peignoir neervleien. Gelakte nachtkastjes met sierlijke rococo pootjes dienen voor schemerlampen en enige welgekozen accessoires. Een gewoon tafeltje tovert u om tot een meubelstuk dat past in uw boudoir met een kleed tot op de vloer en daarop een doorzichtige glazen plaat.

In uw luxueuze, romantische slaapkamer moet u stijlvol en geriefelijk kunnen luieren, dus een antieke chaise longue bekleed met pastelkleurige zijde is uitstekend geschikt voor een heerlijk rustuurtje.
Stijle

Aanbevolen berichten