Klus-info.nl
Snijbiet
off

Snijbiet

Snijbieten behoren tot de ‘ouderwetse’ groenten en worden nog maar zelden geteeld. Zowel de aromatische bladeren, als de nootachtig smakende stengels kunnen worden gegeten....
Andijvie
off

Andijvie

Andijvie heeft diepe penwortels en bladrozetten met dicht bij elkaar zittende bladeren, die bij nat weer snel rotten. Er bestaan twee vormen: Cichorium endivia is de gewone...
Stokboon
off

Stokboon

Stokbonen (Phaseolus vulgaris) hebben lange ranken en hebben daarom een stok nodig als houvast. Omdat ze vorstgevoelig zijn mogen ze pas in de tweede helft van mei buiten...
Sjalot
off

Sjalot

Sjalotten (Allium ascalonicum) zijn een variëteit van de gewone ui. De planten zijn in een zacht klimaat meerjarig. Bij ons worden sjalotten eenjarig gekweekt, omdat ze niet...
Kervel
off

Kervel

De eenjarige kervel (Anthriscus cerefolium) behoort tot de populairste keukenkruiden. De lichtgroene, malse, mild kruidig smakende bladeren doen wat aan peterselie denken,...
Koolzaad
off

Koolzaad

De knollen van koolzaad (Brassica napus ssp. rapiferia) worden soms rapen genoemd, waardoor ze gemakkelijk worden verward met koolrapen (Brassica rapa var. rapa), waar ze...
Okra
off

Okra

Okra (Abelmoschus esculentus) is een tropische groente, die ook bij ons in toenemende mate aan populariteit wint. De planten worden eenjarig gekweekt. In de volle grond kan...
Peen
off

Peen

De verschillen tussen de afzonderlijke peen of wortel-rassen hebben te maken met de vorm en de kleuring van de wortels en de duur van de teelt of het tijdstip van oogsten....
Oesterzwam
off

Oesterzwam

Zoals alle paddenstoelen hebben ook de oesterzwammen geen bladgroen en zijn zij aangewezen op voedingsstoffen die door andere levende organismen zijn aangemaakt. De oesterzwam...