Klus-info.nl
Asperge
off

Asperge

De heerlijke asperge (Asparagus officinalis) met de ongeëvenaarde smaak behoort tot de meest exclusieve voorjaar sgroenten. Asperges zijn caloriearm, rijk aan ballast stoffen...
Sla
off

Sla

Sla vormt in de regel uit een penwortel een krop of een bladrozet. Meestal kan sla acht tot negen weken na het planten worden geoogst. Plant daarom bij voorkeur regelmatig...
Rozemarijn
off

Rozemarijn

Rozemarijn is er in rechtopgroeiende en kruipende rassen. In het algemeen groeien de planten, zoals alle houtige gewassen, niet snel. De altijd groene, naaldvormige bladeren...
Bieslook
off

Bieslook

Bieslook, met de groene, buisvormige bladeren die uit minuscuul kleine bolletjes groeien, kunt u tal van gerechten verfijnen. De smaak van vers gesneden bieslook is niet te...
Radijs
off

Radijs

Als u van het voorjaar tot het najaar radijs uit eigen tuin wilt oogsten, hebt u verschillende rassen nodig. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie groepen: Glas- of...
Oregano
off

Oregano

Oregano is vooral bekend uit de Italiaanse en Zuid franse keuken. De mediterrane soorten hebben het sterkste aroma, vooral die uit Griekenland. De soorten die in Zuid-Europa...
Pompoen
off

Pompoen

Kleine en reuzenpompoenen (Cucurbita maxima) ontwikkelen vruchten die 0,5-50 kg kunnen wegen. De planten zijn gevoelig voor vorst en mogen daarom pas in de tweede helft van...
Peterselie
off

Peterselie

Peterselie mag in geen enkele tuin ontbreken. De planten hebben van het voor tot het najaar aromatische blaadjes die rijk zijn aan vitamine C. Laat u de planten tot het...
Peul
off

Peul

Peulen ‘ranken’ licht of sterk en kunnen op verschillende tijden worden geoogst, al naargelang het ras. De hoge rassen hebben gaas of vertakte twijgen als klimhulp nodig....