dinsdag, april 23, 2024
Cichorium endivia

Andijvie

Andijvie heeft diepe penwortels en bladrozetten met dicht bij elkaar zittende bladeren, die bij nat weer snel rotten. Er bestaan twee vormen: Cichorium endivia...
Broccoli

Broccoli

Broccoli is een van de talrijke koolsoorten en vormt smakelijke, eetbare bloeiwijzen op vaste stengels. Broccoli lijkt wel wat op bloemkool, maar ontwikkelt de...
knolselderij

Knolselderij

Knolselderij bestaat uit dikke, vlezige knollen die half boven de grond uitsteken. De sterk getande bladeren verschijnen op krachtige, groene stengels. U kunt de...
pruimtomaten

Pruimtomaat

Pruimtomaten (ook wel pomodori genoemd), evenals peervormige tomaten, groeien hoog op. U moet ze met een stok of andere houder ondersteunen. Ze hebben een...
Mierikswortel

Mierikswortel

Mierikswortel (Armoracia rusticana) behoort evenals kool tot de Kruisbloemenfamilie. De planten zijn oorspronkelijk uit Oost-Europa afkomstig. Mierikswortel wordt ook wel peperkruid of waterpeper genoemd,...
bernagie

Bernagie

Bernagie (Borago officinalis) is een eenjarig keukenkruid. De ovale, grijsgroene bladeren zijn licht behaard, zacht en sappig. Vanaf eind april of begin mei verschijnen...
kerstomaten

Kerstomaat

De kerstomaat of cherrytomaat zijn kleine kers of peervormige, 2-3 cm grote vruchten. U kunt ze vroeger oogsten dan gewone tomaten. Hoge rassen hebben evenals...

Diverse artikelen