Home » Tuinieren » Bloemen en planten » Bollen & Knollen » Incalelie

Incalelie

Incalelies zijn vorstgevoelige vaste planten uit de Amaryllisfamilie. De trechtervormige bloemen met de fijngestreepte tekeningen die in trossen verschijnen, doen sterk aan lelies denken. De planten zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Behalve de vlezige knollen, zijn de met de onderkant naar boven gedraaide bladeren kenmerkend voor incalelies.

Alstroemeria aurea is het best bestand tegen lage temperaturen. Er zijn diverse rassen in de handel, eenkleurig of met getekende bloembladeren. Stralendgele bloemen met bruine spikkels heeft ‘Lutea’, die van de grootbloemige ‘Splendens’ zijn intens oranje, evenals die van ‘Dover Orange’ en ‘Moerheims Orange’, en ‘Orange King’ bloeit oranjerood.

Alstroemeria pulchra heeft kleine trosjes van witte bloemen met levendige gele en rode tekeningen.

De rassen van de Alstroemeria Ligtu Groep hebben bijzonder veel warmte nodig en bloeien in witte, roze, rode, oranje of gele tinten en hebben kenmerkende donkere strepen op de drie binnenste bloembladeren. Het gaat hierbij om kruisingen tussen Alstroemeria ligtu met andere soorten.


Fatal error: Call to undefined function get_field() in /home/klusinfo/domains/klus-info.nl/public_html/wp-content/themes/worldwide-v1-01/ Bollen-en-Knollen.php on line 85