Denk eens aan de vele betonnen woningen waar beton boren uit is gelopen op een ware crisis. In dergelijke situaties is montagekit de ’klussenlijm’ die in vele gevallen spijkeren of schroeven kan vervangen. Het is geschikt voor het lijmen van houten regelwerk, schroten, platen, plinten, tegels, spiegels, vensterbanken, natuursteen, parketvloeren. Alles kan praktisch op iedere ondergrond geplakt worden. U kunt het kopen in kokers, die in een kitspistool passen, of in losse tubes.

Montagekit

Montagekit verwerken

De kit eenzijdig in dotten aanbrengen ca. 1cm dik op onderlinge afstand van 20 a 40 cm. De materialen stevig op elkaar duwen om de verbinding tot stand te brengen. Oneffenheden in de ondergrond worden door de lijm overbrugd. overbrugd. Het zit nooit gelijk vast, want het oplosmiddel moet er eerst uit. In die tussentijd moet het materiaal op zijn plaats blijven zitten. Wannéér het weer losgelaten kan worden, hangt ook af van de spanning die de lijm op moet vangen.

Is het een zware plaat, dan zit er spanning in het materiaal doordat een kromme plank recht op de muur moet. Dat kan best vervelend zijn omdat tijdelijk (enige uren) gestempeld moet worden. Bij wandbekledingsplaten en materialen waar spanning op staat verdient het aanbeveling het materiaal eerst vast te drukken, daarna los te trekken, ca. 5 min. te laten drogen en vervolgens opnieuw te bevestigen.

Ondergrond bepaalt eindresultaat

Ook hier, en dat zult u begrijpen, is de kwaliteit van de ondergrond builend voor het eindresultaat. Een verlaagd plafond kan makkelijk aan een schoon betonnen plafond opgehangen worden. Is het plafond geschilderd, dan wordt de hechting door de verf bepaald. Het is ook niet uitgesloten dat het oplosmiddel verf aantast. De ondergrond moet droog, schoon en vooral stofvrij zijn.